Afslankmassage/cellulitis-massage bij Massagepraktijk Loven uit Tilburg

Afslankmassage is een goed alternatief voor liposuctie. Door de stevige, krachtige diepe massagetechniek wordt de huid niet alleen mooier en gladder maar wordt ook de omvang minder.

Afslankmassage kan gevoelig zijn maar dit zal snel verminderen, ook de dagen na de massage kunt u een wat beurs gevoel ervaren. Gemiddeld zijn er ca. 8-10 behandelingen per zone nodig om het gewenste effect te bewerkstelligen.

Geadviseerd wordt 2 behandelingen per week gedurende 5 weken voor het beste resultaat. Nadien kunt u eens per 4 weken het resultaat blijven onderhouden. Uit onderzoek is gebleken dat u 1 tot 2 kledingmaten in omvang af kunt nemen. Afslankmassage helpt het lichaam te reinigen van afvalstoffen, gifstoffen en opgehoopt vocht.

De massage duurt ca. 30 minuten op afzonderlijke zones van het lichaam, buik, billen, heupen, benen, armen, onderrug. Vetophopingen en cellulitis worden zo aangepakt dat in het lichaam een proces geactiveerd wordt, waardoor vetcellen zeer plaatselijk afgebroken kunnen worden. Na afloop van deze massage wordt het gemasseerde gedeelte gewikkeld in wikkelfolie om zo de gel nog beter zijn werking te laten doen. Tijdens de behandelingsweken is het belangrijk dat u 2 liter water per dag drinkt.

Stadia van cellulitis:
  • Lichte cellulitis: de huid is nog steeds glad als u staat of ligt, maar knijpt u haar samen, dan ziet u onregelmatigheden.
  • Middelmatige cellulitis: spant u uw spieren, dan ziet u lichte deukjes.
  • Sterke cellulitis: de sinaasappelhuid is duidelijk zichtbaar en treedt vaak samen op met striae.
  • Zware cellulitis: duidelijk voelbare en zichtbare, verharde knopen en diepe striae.

De vrouwelijke hormoonhuishouding speelt een centrale rol bij het ontstaan van cellulitis. Het vrouwelijke hormoon oestrogeen bevordert de opslag van vet in de cellen en het opzwellen van vetcellen op billen, heupen en dijen. Een hoge oestrogeenspiegel leidt tot een grotere opslag van vocht in het lichaam, wat de neiging tot cellulitis versterkt. Deze doet zich voor in de puberteit, tijdens de zwangerschap en in de menopauze. Ook tijdens de menstruatie en door pilgebruik kan de oestrogeenspiegel stijgen.

Het ontstaan en de verdere ontwikkeling van cellulitis is een complex proces. Naast aanleg en persoonlijke constitutie, zijn er talloze beïnvloedbare factoren. En daarmee dus ook mogelijkheden voor verbetering. Met natuurlijke lichaamsverzorging, gezonde voeding en voldoende beweging werkt u aan een mooi en gezond lichaam.

Kijk ook eens bij een van onze overige massages: